Van, aki szerint Armageddon tábornok stílusára vall a hétfői támadássorozat

2022. október 10. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Guardian szerint a ma reggeli civileket is érintő rakétacsapások összefüggésben lehetnek azzal, hogy két napja egy új tábornokot neveztek ki az oroszok a háború első általános parancsnokává.

Szergej Szurovikin Szíriában vált hírhedtté, az Aleppót elpusztító bombázással is összefüggésbe hozták, és nem véletlenül kapta az Armageddon tábornok becenevet a kollégáitól.

„Nem lep meg, hogy mi történik ma reggel Kijevben. Szurovikin teljesen könyörtelen, az emberi életet alig veszi figyelembe” – mondta a Guardiannek a védelmi minisztérium egy korábbi tisztviselője, aki vele dolgozott. „Attól tartok, a kezét teljesen elborítja az ukrán vér.”

Szergej Szurovikin 2017-ben – Fotó: Sefa Karacan / Anadolu Agency / AFP
Szergej Szurovikin 2017-ben – Fotó: Sefa Karacan / Anadolu Agency / AFP

A szakértők szerint Szurovikin fő célja Ukrajnában az orosz hadsereget sújtó szerkezeti problémák megoldása lesz. „Nagyon kegyetlen, de egyben hozzáértő parancsnok is” – mondta róla Gleb Iriszov, aki korábban a légierőnél volt tiszt, és 2020-ig dolgozott együtt a tábornokkal. Szerinte Szurovikin tudja, hogyan kell ésszerűsíteni a hadsereg különböző ágazatait.

Iriszov szerint Szurovikin jó munkakapcsolatot ápol a Wagner magánhadsereggel is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!