Putyin után az ukrán politikusok is terroristázni kezdtek

2022. október 10. – 10:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kercsi-híd elleni támadást vasárnap terrorcselekménynek nevezte, hétfőn pedig ukrán politikusok kezdtek terroristázni az orosz légicsapásokra reagálva.

A korábban a Telexnek is interjút adott Mihajlo Podoljak szerint a Kijev központja elleni támadások, valamint a déli Zaporizzsja és a közép-ukrajnai Dnyipro elleni csapások újabb bizonyítékai a „Kreml terrorista alkalmatlanságának”.

„Oroszország nem képes harctéren harcolni, de képes civilek meggyilkolására. Beszéd helyett légvédelemre, MLRS-re, nagyobb hatótávolságú lövedékekre van szükség” – írta.

Olekszij Reznyikov, Ukrajna védelmi minisztere kijelentette, hogy országa „bátorságát soha nem fogják a terroristák rakétái megsemmisíteni, még akkor sem, ha azok fővárosunk szívét találják el”.

A Twitteren azt írta, hogy az orosz támadások „szövetségeseink elszántságát sem fogják megingatni. Az egyetlen dolog, amit visszafordíthatatlanul lerombolnak, az Oroszország jövője – egy világszerte megvetett terrorista gazemberállam jövője”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!