Sztrájkolnak a pedagógusok Magyarországon, több ezer embert várnak a budapesti élőláncba

2022. október 5. – 08:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán reggeltől országos pedagógussztrájkot hirdetett Magyarországon a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Budapesten 2,5 kilométeres élőláncot terveznek a tanárokkal szolidarizáló szülők és diákok, a Telex percről percre tudósít az eseményekről.

A pedagógusok azonnali 35 százalékos béremelést, a munkaterhek csökkentését és a tavasszal elfogadott, a tanári sztrájk láthatóságát jelentősen csökkentő törvény módosítását követelik.

A tanárok egy része polgári engedetlenséggel tiltakozik a fennálló helyzet ellen, ami a kormány szerint törvénysértésnek minősül. Az abban részt vevő tanárok figyelmeztető levelet kaptak a tankerületektől, illetve a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét felmentették pozíciójából, múlt hét pénteken pedig a Kölcsey Ferenc Gimnázium több tanárát kirúgták.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!