Sztrájkolnak a pedagógusok Magyarországon, több ezer embert várnak a budapesti élőláncba

2022. október 5. – 08:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán reggeltől országos pedagógussztrájkot hirdetett Magyarországon a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Budapesten 2,5 kilométeres élőláncot terveznek a tanárokkal szolidarizáló szülők és diákok, a Telex percről percre tudósít az eseményekről.

A pedagógusok azonnali 35 százalékos béremelést, a munkaterhek csökkentését és a tavasszal elfogadott, a tanári sztrájk láthatóságát jelentősen csökkentő törvény módosítását követelik.

A tanárok egy része polgári engedetlenséggel tiltakozik a fennálló helyzet ellen, ami a kormány szerint törvénysértésnek minősül. Az abban részt vevő tanárok figyelmeztető levelet kaptak a tankerületektől, illetve a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét felmentették pozíciójából, múlt hét pénteken pedig a Kölcsey Ferenc Gimnázium több tanárát kirúgták.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!