Sztrájkolnak a pedagógusok Magyarországon, több ezer embert várnak a budapesti élőláncba

2022. október 5. – 08:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán reggeltől országos pedagógussztrájkot hirdetett Magyarországon a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Budapesten 2,5 kilométeres élőláncot terveznek a tanárokkal szolidarizáló szülők és diákok, a Telex percről percre tudósít az eseményekről.

A pedagógusok azonnali 35 százalékos béremelést, a munkaterhek csökkentését és a tavasszal elfogadott, a tanári sztrájk láthatóságát jelentősen csökkentő törvény módosítását követelik.

A tanárok egy része polgári engedetlenséggel tiltakozik a fennálló helyzet ellen, ami a kormány szerint törvénysértésnek minősül. Az abban részt vevő tanárok figyelmeztető levelet kaptak a tankerületektől, illetve a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét felmentették pozíciójából, múlt hét pénteken pedig a Kölcsey Ferenc Gimnázium több tanárát kirúgták.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!