Amerikai szakértők szerint az oroszok nem lennének képesek a nukleáris hadviselésre

2022. október 2. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) kutatóintézet szerint az orosz hadsereg jelenlegi állapotában szinte biztosan nem képes nukleáris harcviselést folytatni, annak ellenére, hogy egységeit történelmileg erre képezték ki, írja a Guardian nyomán a Telex.

„A jelenleg az orosz szárazföldi erőket alkotó kimerült szerződéses katonák, rohamléptekkel mozgósított tartalékosok, sorkatonák és zsoldosok kaotikus összevisszasága nem tudna működni nukleáris környezetben” – írták az ISW elemzői.

Ha egyes területeken bevetnének taktikai atomfegyvereket az oroszok, az érintett területek járhatatlanokká válnának, ami nagy valószínűséggel megakadályozná a tervezett orosz előrenyomulást.

Liman visszafoglalása és az ukrán előrenyomulás feldühítette Putyin szövetségeseit, Ramzan Kadirov, Oroszország déli csecsenföldi régiójának vezetője szerint Moszkvának „drasztikusabb intézkedéseket” kellene hoznia, beleértve „a kis hatóerejű nukleáris fegyverek alkalmazását”. Más vezető tisztségviselők is felvetették ezt, köztük Dmitrij Medvegyev volt elnök is.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!