Újabb ukrán siker: az oroszok kivonják csapataikat a stratégiai fontosságú Limanból

2022. október 01. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy a bekerítés veszélye miatt kivonják csapataikat a Donyeck megyei Liman városából – írja a Telex. Az ukrán erők az elmúlt napokban fokozatosan kerítették körbe a stratégiailag fontos várost, ahol becslések szerint ötezer orosz katonaállomásozott.

Az oroszok májusban foglalták el a kulcsfontosságú vasúti csomópontnak számító Limant. A város elvesztése újabb komoly katonai kudarc az orosz erőknek. Az Institute for the Study of War agytröszt elemzése szerint Liman visszafoglalása Luhanszk megye nyugati határa mentén, valamint Szeverodonyeck-Liszicsanszk térségében is megnyithatja az utat az ukránok előtt az orosz állások felé.

Az orosz csapatok kivonásáról már korábban érkeztek hírek, a hivatalos bejelentés előtt több orosz katonai kommentátor is olyan üzeneteket tett közzé Telegram-csatornáján, amelyek szerint az ukrán hadsereg vagy már elfoglalta, vagy legalábbis behatolt a Donyck megyei Liman városába. Korábban egy olyan videó is felkerült a Twitterre, amelyen ukrán katonák ukrán zászlót helyeznek el a város határát jelző feliratnál. A felvételt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök irodavezetője, Andrij Jermak is megosztotta.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!