Már Putyin szövetségesei is aggódnak a mozgosítás túlkapásai miatt

2022. szeptember 25. – 12:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Putyin szövetségesei aggódnak a mozgósítási akciók túlkapásai miatt, Oroszország két magas rangú törvényhozója is felszólalt, írja a Guardian.

Valentina Matvijenko, az orosz Föderációs Tanács elnöke azt mondta, hogy olyan férfiakat is behívtak a mozgosítás miatt katonának, akiknek nem lenne szabad részt venniük a sorozásban.

„Az ilyen túlkapások teljesen elfogadhatatlanok, és helyesnek tartom, hogy éles reakciót váltanak ki a társadalomban”

– mondta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében.

Egyre többen tiltakoznak Vlagyimir Putyin orosz elnök katonai mozgósítása ellen. A tüntetéshullám azért indult el, mert Putyin szerdán elrendelte 300 ezer tartalékos behívását.

Az orosz Föderációs Tanács elnöke a regionális kormányzóknak címzett üzenetében azt írta: biztosítsák, hogy a részleges mozgósítás végrehajtása a felvázolt kritériumoknak megfelelve történjen, egyetlen hiba nélkül.

Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke külön bejegyzésben fejtette ki véleményét: panaszok érkeznek, ha hibát követnek el, azt ki kell javítaniuk. Szerinte a hatóságoknak meg kell érteniük ebben a felelősségüket.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!