A tálibok betiltják a TikTokot és egy videójátékot is, mert túl erőszakosnak tartják

2022. szeptember 25. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

A talibán betiltja a TikTok-ot és a PUBG: Battlegrounds nevű videójátékot Afganisztánban – írja a PC Gamer. A lap afgán hírügynökségi forrásokra hivatkozva azt írja, a TikTok tilalma egy hónap múlva, a videójátéké pedig három hónapon belül lép életbe.

A játékot azért tiltják be, mert „népszerűsíti az erőszakot, és félrevezeti a fiatalokat”. A TikTokot szintén a fiatalok félrevezetésével vádolják, és azzal, hogy „rabolja az emberek idejét”.

A PUBG nagyon népszerű játék Afganisztánban, 2021 elején, egy csúcsidőszakban százezer afgán játékos játszott vele egyszerre. A tálibok már áprilisban elrendelték a PUBG betiltását, de a megvalósítás részleteit és ütemezését csak most jelentették be. Az afgán távközlési cégeknek és internetszolgáltatóknak 90 napjuk van a tilalom életbe léptetésére. A tilalom a játék mobilos verziójára vonatkozik. A TikTokot 30 napon belül kell leállítaniuk a szolgáltatóknak.

A betiltás része annak a cenzúrának, amelyet a tálibok az afganisztáni hatalomba való visszatérés óta gyakorolnak. Eddig már több mint 23 millió webhelyet tiltottak be „erkölcstelen tartalom” miatt.

A PUBG nem először kerül cenzorok célkeresztjébe, a játékot korábban betiltották már Indiában és Pakisztánban is, Kínában pedig egy saját, „hazafias” verziót vezettek be helyette, írja a 24.hu

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!