Lopott technológián alapszik a Facebook Live egy bírósági ítélet szerint

2022. szeptember 22. – 10:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

174,5 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezte szerdán a texasi bíróság a Facebook anyavállalatát, a Metát az élő közvetítés technológiájának jogtalan használata miatt, írja az AFP híre alapján az RFI.

A bírák szerint a Facebook és az Instagram élő közvetítéshez használt technológiáit korábban a Voxer cég szabadalmaztatta. A Meta szóvivője szerint a tárgyaláson bemutatott bizonyítékok épp azt támasztják alá, hogy a cég nem sértette meg a Voxer szabadalmát, ezért az ítélet ellen fellebbezni fognak.

A Voxer társalapítója Tom Katis veterán amerikai katona, aki a különleges erők kommunikációért felelt Afganisztánban, és az itt tapasztalt nehézségek nyomán fejlesztette ki az élő kommunikáció gyorsaságát megközelítő, hang- és videóküldésre alkalmas technológiákat.

A periratok szerint a Facebook 2011-ben ajánlott fel közreműködést a Voxernek, amikor a cég egy Walkie Talkie applikációt dobott piacra, de végül nem kötöttek megállapodást, ennek ellenére a Facebook a Voxer technológiáját építette be a később elindított Facebook Live és Instagram Live szolgáltatásaiba.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!