Lopott technológián alapszik a Facebook Live egy bírósági ítélet szerint

2022. szeptember 22. – 10:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

174,5 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezte szerdán a texasi bíróság a Facebook anyavállalatát, a Metát az élő közvetítés technológiájának jogtalan használata miatt, írja az AFP híre alapján az RFI.

A bírák szerint a Facebook és az Instagram élő közvetítéshez használt technológiáit korábban a Voxer cég szabadalmaztatta. A Meta szóvivője szerint a tárgyaláson bemutatott bizonyítékok épp azt támasztják alá, hogy a cég nem sértette meg a Voxer szabadalmát, ezért az ítélet ellen fellebbezni fognak.

A Voxer társalapítója Tom Katis veterán amerikai katona, aki a különleges erők kommunikációért felelt Afganisztánban, és az itt tapasztalt nehézségek nyomán fejlesztette ki az élő kommunikáció gyorsaságát megközelítő, hang- és videóküldésre alkalmas technológiákat.

A periratok szerint a Facebook 2011-ben ajánlott fel közreműködést a Voxernek, amikor a cég egy Walkie Talkie applikációt dobott piacra, de végül nem kötöttek megállapodást, ennek ellenére a Facebook a Voxer technológiáját építette be a később elindított Facebook Live és Instagram Live szolgáltatásaiba.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!