Oroszországban alig jutnak repülőjegyhez a 18 és 65 év közötti férfiak

2022. szeptember 21. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az oroszországi részleges mozgósítás bejelentése után égig ugrott a repülőjegyek ára, bizonyos járatokra pedig esélytelen helyet kapni.

A Le Monde a WhereisRussiaToday Twitter-fiók bejegyzésére hivatkozva azt írta, hogy az orosz légitársaságok parancsba kapták, hogy 18 és 65 év közötti férfiaknak ne adjanak el repülőjegyet, csak abban az esetben, ha be tudják mutatni a védelmi minisztérium jóváhagyását.

A Sky News szerint a Moszkvából induló nemzetközi repülőjáratokra a következő napokra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, illetve nagyon megdrágultak. Keddről szerdára virradó éjjel tette közzé Konrad Muzyka védelmi kérdésekre szakosodott elemző a Moszkvából Isztambulba tartó repülőjáratok árait mutató képernyőmentést. Akkor már csak 80 ezer rubelért, azaz mintegy 1300 dollárért lehetett jegyet váltani.

Cikkünk megjelenésekor a Turkish Airlines oldalán a Moszkva-Isztambul vonalon a héten már csak szombatra volt elérhető jegy, az is 99770 rubelért, Moszkva-Szófia irányban pedig már csak hétfőre lehetett volna foglalni, 117436 rubelért.

Alakítsd velünk a féléves Transtelexet!

Szeretnénk tudni, mit szerettek, mit hiányoltok a Transtelexről, és szívesen meghallgatnánk az építő jellegű kritikai észrevételeket is. Megköszönjük, ha egy kis időt szánsz rá: kérdőívünket itt töltheted ki!

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Putyin részleges mozgósítást bejelentő beszéde után azt mondta, hogy a mozgósítás nem vonatkozik minden hadköteles férfira, csak az olyan tartalékosokra, akik korábbi katonai tapasztalattal rendelkeznek, írta a Telex.hu. Ez körülbelül 300 ezer főt érint.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!