Csalás miatt pert indítottak Donald Trump és három gyermeke ellen

2022. szeptember 21. – 19:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

New York állam főügyésze keresetet nyújtott be szerdán Donald Trump korábbi amerikai elnök három felnőtt gyermeke és a Trump Organization ellen. A keresetben az áll, Trump és családja 2011 és 2021 között kiterjedt csalásban vettek részt, amellyel a volt elnök saját magát gazdagította – írja a CNN.

A csalás a vád szerint a Trump és gyerekei által vezetett cégek minden részét érinti, beleértve annak ingatlanjait és golfpályáit is. A kereset szerint a Trump Organization megtévesztette a hitelezőket, a biztosítókat és az adóhatóságokat azzal, hogy félrevezető értékelésekkel próbálta megemelni ingatlanjai értékét – állítja 200 oldalnál is hosszabb vádiratban Letitia James demokrata párti főügyész.

„A csalással kapcsolatos döntéseket a Trump Organization legmagasabb szintjein hagyták jóvá – beleértve magát a volt elnököt is”

– állítja Letitia James főügyész.

A per vádlottjaként Trump mellett ott vannak gyermekei is, Donald Trump Jr., Eric Trump és Ivanka Trump. De megnevezték a Trump Organization korábbi pénzügyi igazgatóját és a cég egy másik, korábbi vezetőjét. A szerdai bejelentésre reagálva Alina Habba, Trump ügyvédje annyit mondott: „A mai beadvány nem a tényekre és a törvényekre összpontosít. Teljesen világos, hogy a legfőbb ügyészség túllépte törvényi felhatalmazását azzal, hogy olyan tranzakciókba nyúlt bele, amelyekben semmiféle jogsértés nem történt.”

Donald Trumpnak az elmúlt hónapokban többször is szembe kellett néznie az Egyesült Államok igazságszolgáltatásával: az FBI ügynökei több mint 10 700 kormányzati dokumentumot találtak Donald Trump volt elnök mar-a-lagói birtokán az augusztus eleji házkutatás során. Ezen iratok között olyan minősített papírok is voltak, amelyek például atomtitkokat tartalmaznak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!