Megölhettek, majd fára akasztottak két tizenéves lányt Indiában

2022. szeptember 15. – 13:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg nemi erőszak és gyilkosság áldozata lett egy testvérpár India Uttar Prades államában, a két tizenéves lány holttestét egy fára akasztották fel, írja a BBC.

A rendőrség szerint a holttesteket szerda délután találták meg Lakhimpur körzetében. Nyomozást indítottak, miután a család azt állította, hogy a lányokat elrabolták és megerőszakolták.

Hat férfit őrizetbe vettek nemi erőszak és gyilkosság gyanújával. A holttesteket további vizsgálatoknak vetik alá.

A kiskorú lányok a hierarchia legalján lévő dalit kaszthoz tartoztak. Ez a szó a szanszkrit nyelvből eredeztethető. Jelentése „elnyomott”, „megtaposott”.

Az alkotmányos védelem ellenére a dalit közösségnek rendszeresen előítéletekkel és erőszakkal kell szembenéznie. Hatalmas felháborodást váltott ki egy 2020-as eset, amikor Uttar Prades állam Hathras körzetében egy 19 éves dalit nőt csoportosan megerőszakoltak és meggyilkoltak. Ez az eset rávilágított arra, hogy a dalit nők mennyire kiszolgáltatottak.

A szélsőséges esetekről korábban ebben a cikkünkben számoltunk be>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!