Megölhettek, majd fára akasztottak két tizenéves lányt Indiában

2022. szeptember 15. – 13:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg nemi erőszak és gyilkosság áldozata lett egy testvérpár India Uttar Prades államában, a két tizenéves lány holttestét egy fára akasztották fel, írja a BBC.

A rendőrség szerint a holttesteket szerda délután találták meg Lakhimpur körzetében. Nyomozást indítottak, miután a család azt állította, hogy a lányokat elrabolták és megerőszakolták.

Hat férfit őrizetbe vettek nemi erőszak és gyilkosság gyanújával. A holttesteket további vizsgálatoknak vetik alá.

A kiskorú lányok a hierarchia legalján lévő dalit kaszthoz tartoztak. Ez a szó a szanszkrit nyelvből eredeztethető. Jelentése „elnyomott”, „megtaposott”.

Az alkotmányos védelem ellenére a dalit közösségnek rendszeresen előítéletekkel és erőszakkal kell szembenéznie. Hatalmas felháborodást váltott ki egy 2020-as eset, amikor Uttar Prades állam Hathras körzetében egy 19 éves dalit nőt csoportosan megerőszakoltak és meggyilkoltak. Ez az eset rávilágított arra, hogy a dalit nők mennyire kiszolgáltatottak.

A szélsőséges esetekről korábban ebben a cikkünkben számoltunk be>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!