Feltehetően bálnának ütközött egy hajó Új-Zélandnál, öten meghaltak

2022. szeptember 10. – 09:39

frissítve

Feltehetően bálnának ütközött egy hajó Új-Zélandnál, öten meghaltak
A felfordult hajótest mellett két mentőhajó az új-zélandi Kaikoura partjai előtt – Fotó: MTI/AP/TVNZ

Másolás

Vágólapra másolva

Bálnának ütközhetett és emiatt borult fel egy kisebb hajó Új-Zélandnál szombaton, öt ember meghalt, írja a Stuff című helyi hírportál.

A hajón tizenegyen voltak, hat embert sikerült kimenteni a Kaikōura településhez közeli Goose Baynél történt baleset után. A rendőrség megerősítette, hogy a 8,5 méteres hajó ütközés következtében borult fel: az első jelentések szerint egy bálnával ütközött, de ennek részleteit még vizsgálják.

A hajót üzemeltető vállalkozás különböző horgásztúrákat szervez, és a cég honlapja szerint a hajó kapitánya nagyon tapasztalt. Helyi információk szerint a hajó egy 50 év feletti nőkből álló csoportot szállított.

Craig Mackle, Kaikōura polgármestere azt mondta: a tenger nagyon jól hajózható volt, és az utóbbi időben nagy bálnákat láttak a környéken.

A hajót visszavontatták a kikötőbe, és kiemelték. A helyi újság szerint a hajótesten nem volt látható sérülés. A hajót trélerre rakták, és egy rendőrségi terepjáró szállította el a vizsgálatok lefolytatására.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!