Feltehetően bálnának ütközött egy hajó Új-Zélandnál, öten meghaltak

2022. szeptember 10. – 09:39

frissítve

Feltehetően bálnának ütközött egy hajó Új-Zélandnál, öten meghaltak
A felfordult hajótest mellett két mentőhajó az új-zélandi Kaikoura partjai előtt – Fotó: MTI/AP/TVNZ

Másolás

Vágólapra másolva

Bálnának ütközhetett és emiatt borult fel egy kisebb hajó Új-Zélandnál szombaton, öt ember meghalt, írja a Stuff című helyi hírportál.

A hajón tizenegyen voltak, hat embert sikerült kimenteni a Kaikōura településhez közeli Goose Baynél történt baleset után. A rendőrség megerősítette, hogy a 8,5 méteres hajó ütközés következtében borult fel: az első jelentések szerint egy bálnával ütközött, de ennek részleteit még vizsgálják.

A hajót üzemeltető vállalkozás különböző horgásztúrákat szervez, és a cég honlapja szerint a hajó kapitánya nagyon tapasztalt. Helyi információk szerint a hajó egy 50 év feletti nőkből álló csoportot szállított.

Craig Mackle, Kaikōura polgármestere azt mondta: a tenger nagyon jól hajózható volt, és az utóbbi időben nagy bálnákat láttak a környéken.

A hajót visszavontatták a kikötőbe, és kiemelték. A helyi újság szerint a hajótesten nem volt látható sérülés. A hajót trélerre rakták, és egy rendőrségi terepjáró szállította el a vizsgálatok lefolytatására.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!