Olena Zelenszka: A britek a pennyjeiket számolják, mi a halottjainkat

2022. szeptember 3. – 18:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán first lady Kijevben, az elnöki palotában adott interjút a BBC-nek. A teljes beszélgetés csak vasárnap fog adásba kerülni, de egy szombaton közölt részlet szerint Olena Zelenszka többek között arról beszélt, hogy folyamatosan fel kellene hívni a figyelmet az orosz–ukrán háború emberi áldozataira.

Mikor arról kérdezte őt a BBC riportere, hogy mit üzenne a briteknek, akik a háború globális gáz- és olajárakra gyakorolt hatása miatt emelkedő rezsiszámlákkal szembesülnek, Zelenszka azt válaszolta, megérti, hogy ez egy nehéz szituáció. A háború gazdasági hatása szerinte valóban keményen érinti Ukrajna szövetségeseit,

de amíg a britek a pennyjeiket számolják, addig az ukránok a halottjaikat.

Az ukrán elnök felesége szerint fontos megmutatni a háború emberi arcait és elmondani a személyes történeteket, mert a háború valójában nem a ledobott bombák számáról és nem is az elköltött pénz mennyiségéról szól, hanem az emberi történetekről. Zelenszka a BBC szerint úgy véli, ha Ukrajnát erősebben támogatnák, akkor a válság rövidebb lenne.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!