Olena Zelenszka: A britek a pennyjeiket számolják, mi a halottjainkat

2022. szeptember 3. – 18:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán first lady Kijevben, az elnöki palotában adott interjút a BBC-nek. A teljes beszélgetés csak vasárnap fog adásba kerülni, de egy szombaton közölt részlet szerint Olena Zelenszka többek között arról beszélt, hogy folyamatosan fel kellene hívni a figyelmet az orosz–ukrán háború emberi áldozataira.

Mikor arról kérdezte őt a BBC riportere, hogy mit üzenne a briteknek, akik a háború globális gáz- és olajárakra gyakorolt hatása miatt emelkedő rezsiszámlákkal szembesülnek, Zelenszka azt válaszolta, megérti, hogy ez egy nehéz szituáció. A háború gazdasági hatása szerinte valóban keményen érinti Ukrajna szövetségeseit,

de amíg a britek a pennyjeiket számolják, addig az ukránok a halottjaikat.

Az ukrán elnök felesége szerint fontos megmutatni a háború emberi arcait és elmondani a személyes történeteket, mert a háború valójában nem a ledobott bombák számáról és nem is az elköltött pénz mennyiségéról szól, hanem az emberi történetekről. Zelenszka a BBC szerint úgy véli, ha Ukrajnát erősebben támogatnák, akkor a válság rövidebb lenne.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!