Brit hírszerzés: Putyin legalább hat tábornokot leváltott, mert nem haladtak elég gyorsan előre

2022. augusztus 26. – 10:07

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter augusztus 24-én, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (ez egy kormányközi szervezet, melyet 2001-ben alapított Kína, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszország, Tádzsikisztán és Üzbegisztán) ülése előtt azt mondta, hogy Oroszország szándékosan lassítja az ukrajnai hadjárat ütemét azért, hogy csökkentsék a polgári áldozatok számát.

A brit hírszerzés szerint ez egyáltalán nem igaz, és szándékos félretájékoztatásnak tartják. A brit védelmi minisztérium pénteken közzétett jelentése azt írja, hogy Oroszország offenzívája a gyenge katonai teljesítmény és a heves ukrán ellenállás miatt akadozik. Az Ukrajnában tevékenykedő erőik többször is túllépték a tervezett műveleti határidőket.

„Nagyon valószínű, hogy Sojgu és Putyin elnök legalább hat tábornokot leváltott, mert nem haladtak elég gyorsan előre”

– áll a jelentésben.

Kiemelik, hogy augusztus 24-én, tehát Sojgu beszédével egy napon, egy orosz SS-26 Iszkander rövid hatótávolságú ballisztikus rakéta csapódott be egy vonatba Csapline városában, a jelentések szerint legalább két gyerek halálát okozva. „Ez rávilágít arra, hogy Oroszország hajlandó járulékos károkat okozni, ha úgy látja, hogy a rakéta- vagy tüzérségi csapás katonai előnyt jelenthet” – írják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!