Az oroszok páncélozott járműveket telepítettek a zaporizzsjai atomerőmű egyik reaktorának közelébe

2022. augusztus 25. – 09:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit hírszerzés csütörtökön közzétett jelentése szerint Oroszország valószínűleg kész arra, hogy propagandacélokra kihasználjon fel minden ukrán katonai tevékenységet, ami a zaporizzsjai atomerőmű környékét érinti.

Mint írják, az orosz szárazföldi erők március elején megtámadták és elfoglalták Európa legnagyobb nukleáris létesítményét, amelyet azóta is az ellenőrzésük alatt tartanak. Augusztus 21-én készült felvételek azt mutatták, hogy Oroszország fokozott katonai jelenlétet tart fenn a helyszínen, páncélozott személyszállító járműveket telepítettek az ötös számú reaktor 60 méteres körzetébe.

A jelentés szerint Oroszország valószínűleg felkészült arra, hogy propagandacélokra kihasználjon minden, az erőmű közelében történt ukrán katonai tevékenységet Amíg Oroszország fenntartja az atomerőmű katonai megszállását, addig a működését érintő fő kockázatot továbbra is a reaktorok hűtőrendszerének meghibásodása, a tartalék áramellátás károsodása vagy a nyomás alatt dolgozó munkások hibái jelentik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!