A kijevi katonai kormányzó szerint az oroszok rakétákat lőttek ki az ukrán főváros északi részére

2022. augusztus 25. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kijevi regionális katonai közigazgatás vezetője szerint Oroszország csütörtök kora reggel rakétákat lőtt ki Kijev északi elővárosára, Vishorodra. Olekszij Kuleba azt mondta, hogy eddig nem érkeztek jelentések áldozatokról, se lakóépületekben keletkezett károkról. Az ukrán fegyveres erők azt közölték, hogy hajnali 3 óra körül több robbanás is hallatszott a környéken.

A Dnyipropetrovszki terület kormányzója, Valentyin Reznyicsenko szerint az orosz erők hajnalban Szinelnyikove város környékét is lőtték. A jelentés szerint itt nyolc ember megsebesült. Az ukránok szerint a Dnyeper folyó partján fekvő Nikopol városát Grad rakétákkal és nehéztüzérséggel támadták, a Krivij Rih körzetet pedig Szmercs és Uragan rakétákkal lőtték. A beszámoló szerint az ukrán erők Dnyipro város közelében lelőttek egy orosz rakétát.

(Guardian, Kyiv independent)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!