Lerobbant egy vonat a Csatorna-alagútban

2022. augusztus 24. – 06:52

Másolás

Vágólapra másolva

Több száz ember rekedt a Franciaországot és Nagy-Britanniát összekötős Csatorna-alagútban kedd este, miután lerobbant a Calais-ból Folkestone-ba tartó vonatuk. Az utasokat több óra várakozás után a szervizalagútba terelték, majd átszállították őket egy másik vonatra, ami a folkestone-i állomásra vitte őket – írja a BBC.

A lerobbant vonaton utazók a közösségi médiában osztották meg tapasztalataikat, a videókon látható, amint az emberek a szervizalagútban sétálnak. Az egyik utas, Michael Harrison így számolt be a történtekről: „Felszálltunk a 15:50-es vonatra, körülbelül 10 perc múlva kialudtak a lámpák, és a vonat megállt. Azt mondták, hogy a kerekekkel kapcsolatos problémát kell kivizsgálni. Körülbelül másfél órába telt, amíg kivizsgálták, és nyilvánvalóan nem találtak semmit.

(…) További várakozás után elhagytuk a vonatot a szervizalagúton keresztül. Ezután körülbelül 10 percet gyalogoltunk az előttünk haladó vonatig, amit szintén megállítottak.” Harrison végül hat órával a vonatra való felszállás után érkezett meg Folkestone-ba – írja a Guardian.

Egy másik utas, a 37 éves birminghami Sarah Fellows azt mondta: „Olyan volt, mint egy katasztrófafilmben. Az ember csak ment az alagútban, és nem tudta, mi történik. (…) Volt egy nő, aki sírt, egy másik pedig pánikrohamot kapott.”

Az 50,5 kilométer hosszú Csatorna-alagutat 1994-ben adták át a forgalomnak. Az alagút nagy része, 37,9 kilométer a La Manche csatorna alatt húzódik, amivel a világ leghosszabb tenger alatti alagútjának tekinthető.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!