Drogtesztet csináltatott a finn miniszterelnök a bulivideók miatt

2022. augusztus 19. – 19:57

frissítve

Drogtesztet csináltatott a finn miniszterelnök a bulivideók miatt
Sanna Marin sajtótájékoztatót tart Helsinkiben 2022. augusztus 19-én – Fotó: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Finnország miniszterelnöke közölte, hogy drogtesztet csináltatott, hogy eloszlasson minden aggodalmat, miután bulizós videók szivárogtak ki róla – írja a BBC.

„Még tinédzserkoromban sem használtam semmiféle kábítószert”

– mondta egy pénteki sajtótájékoztatón a 36 éves Sanna Marin, aki már korábban is határozottan tagadta, hogy bármikor drogot fogyasztott volna.

Szerdán egy finn lap, az Iltalehti tett közzé olyan videókat, amelyeken felszabadult emberek, ismert finn műsorvezetők, influenszerek, művészek ropják a táncot, olykor megölelik egymást. Köztük volt látható a fehér nadrágot és fekete fölsőt viselő miniszterelnök, Sanna Marin is.

A felvételek nyilvánosságra kerülése után többen kritizálták a finn miniszterelnököt, a pénteki sajtótájékoztatón pedig arról is kérdezték riporterek, hogy képes lett volna-e szükség esetén gyors kormányzati döntéseket hozni. Erre Marin azt mondta, soha nem fordult még elő olyan eset, ami miatt hirtelen éjszaka kellett volna munkába állnia, aznapra pedig egyetlen találkozója sem volt betervezve, de teljesen cselekvőképes volt.

A finn miniszterelnök tudta, hogy filmezték, de azt mondta, hogy feldúlta a videók nyilvánosságra kerülése.

Pénteken előkerült egy újabb videó is, amin a miniszterelnök Olavi Uusivirta finn popsztárral táncol. Egy újságíró rákérdezett, hogy miért tűnik úgy a felvételen, mintha a férfi nyakon csókolta volna. Erre Marin azt mondta, csak közel hajolt hozzá, amikor beszélgettek, és elképzelhető, hogy az arcát is megpuszilta, de szerinte ebben nincs semmi kivetnivaló, a férjének is simán elmondaná.

Ahogy azt a Sanna Marinról szóló portrénkban is írtuk, nem ez az első eset, hogy a Finnországot fiatal harmincas nőként vezető miniszterelnöknek nem a szakmai képességeit, pozíciójához illeszkedő háttértanulmányait, rátermettségét veszik elő, hanem külsejét és magánéletét csócsálják.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!