Sorban fújta el a vihar egy óriáskerék fülkéit Olaszországban, délen éjszaka is 37 fokot mértek

2022. augusztus 18. – 22:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ítéletidő tombol Olaszország középső és északi részén. A Livornótól délre fekvő Piombinóban a szél szabályosan elfújta egy óriáskerék kabinjait.

A Corriere della Sera azt írja, hogy a Korzikáról indult viharzóna jelenleg Toszkánán halad át, ahol két ember halálát okozta az időjárás: Sorbano del Giudice-ban egy férfit elsodort a szél, a carrarai La Malfa parkban pedig egy nőre dőlt egy fa.

Velencében sem volt túl rózsás a helyzet. Ezen a videón az látható, hogy a vihar magasba repíti és elfújja egy kávézó napernyőit.

Az időjárásjelentés szerint az elkövetkező 36 órában Olaszország északi és középső részén felhőszakadások és heves viharok várhatók, délen viszont extrém hőség lesz, akár 43 fokos csúcshőmérsékletekkel.

Szicíliában éjszaka sem csökken 30 fok alá a hőmérséklet. Csütörtökön éjszaka 2 óra 31 perckor +37,8°C-ot mértek a Palermótól nyugatra fekvő Cinisi meteorológiai állomáson, olvasható a Weathersicily meteorológiai portálon.

Európa más részein is súlyos károkat okoz az időjárás. Korzikán hatan haltak meg a viharos időben, és legalább húsz ember sérült meg, közölte Gérald Darmanin francia belügyminiszter. A szigeten több mint 200 kilométer/óra sebességű szél fújt, 45 ezer háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás.

Ausztria déli részén két gyermek halt meg, amikor St. Andrä-ben több fa dőlt bele tóba. Tízen megsérültek. Az osztrák meteorológiai szolgálat jelentése szerint délen 139 km/órás szelet mértek. Steiermarkban, Kärntenben és Tirol keleti részén leállt a vasúti közlekedés, miután megszűnt a felsővezetékek áramellátása.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!