Utasokkal teli buszra és járókelőkre lövöldöztek Jeruzsálemben

2022. augusztus 14. – 09:55

Utasokkal teli buszra és járókelőkre lövöldöztek Jeruzsálemben
A busz a támadás után – Fotó: Ahmad Gharabli / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy megállóban várakozó busz utasaira és közeli járókelőkre lövöldöztek Jeruzsálem óvárosánál, nem messze a Siratófaltól vasárnap hajnalban, írja a BBC.

A támadásban nyolcan sérültek meg, köztük egy terhes nőt a hasán ért lövés, a gyereket császármetszéssel hozták világra, mindketten súlyos állapotban vannak, egy férfit pedig a fején és a vállán találták el. A többiek könnyebben sérültek. A BBC szerint a palesztin támadó előbb elmenekült, de azóta feladta magát.

A busz sofőrje szerint a megállóban állva épp egy kerekesszékes utasnak nyitották le a rámpát, amikor elkezdődött a lövöldözés. „Mindenki a földre borult, és sikoltozott. Próbáltam menekülni, de a busz nem tudott nyitott rámpával közlekedni” – mondta.

„Azok, akik vesztünket kívánják, megfizetik az árát a civileket ért támadásnak”, írta a Twitteren Jaír Lapid izraeli kormányfő.

A merénylet egy héttel az Izrael és az Iszlám Dzsihád közötti háromnapos heves gázai harcok után történt. Az izraeli légierő célzott csapásokban omlasztotta rá a házat az Iszlám Dzsihád több vezetőjére, a terrorszervezet pedig napok alatt több mint ezer rakétát indított izraeli terület felé. A múlt vasárnapi fegyverszünetig 46 palesztin, köztük 20 civil is meghalt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!