Terrorizmust támogató államnak nevezte Oroszországot a lett parlament

2022. augusztus 11. – 12:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Terrorizmust támogató államnak nevezte Oroszországot a lett parlament, a Saeima. A lett parlament emellett felszólította az Európai Uniót, hogy akadályozza meg az orosz turisták beutazását.

A közlemény szerint Oroszország évek óta hol közvetve, hol közvetlenül támogatja és finanszírozza a terrorista rezsimeket és szervezeteket. Példaként említik Bassár el-Aszad szír elnök rezsimjét, amelynek Oroszország a legfőbb fegyverbeszállítója. Felhozzák még a volt orosz ügynök, Szergej Szkripal és lányának megmérgezését, valamint a Malaysia Airlines 17-es járatának katasztrófáját, amit minden valószínűség szerint a donyecki szakadárok lőttek le 2014. július 17-én Kelet-Ukrajna felett.

A Saeima nyilatkozatában hangsúlyozza, hogy Oroszország a megfélemlítést használja eszközként az ukránok civilek demoralizálására. A Saeima ezt terrorizmusnak, Oroszországot pedig a terrorizmust támogató országnak ismeri el.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!