Új szárazföldi hadtestet hozott létre Oroszország – állítja a brit védelmi minisztérium

2022. augusztus 10. – 10:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrajnai hadművelet támogatására Oroszország „szinte biztosan” létrehozta a szárazföldi erők új alakulatát, a 3. hadtestet, amelynek székhelye a Moszkvától keletre fekvő Nyizsnyij Novgorodi területen található Mulino – közölte a brit védelmi minisztérium szerdán Twitteren. London szerint erre azért volt szüksége az orosz hadvezetésnek, mert szembesültek azzal, hogy miközben meg kell erősíteniük a donbászi offenzívát, aközben fel kell készülniük a délről várható ukrán ellentámadásokkal szemben.

A brit minisztériumi jelentés szerint Oroszország a 3. hadtest nagy részét az újonnan alakult „önkéntes” zászlóaljakból akarja feltölteni. Ez azonban nem lesz könnyű, jegyzik meg: egy orosz hadtest ugyanis jellemzően 15-20 000 katonából áll, márpedig az országban „a lakosság nagyon korlátozott mértékben lelkesedik az ukrajnai önkéntes harc iránt”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!