Nyolcszorosára nőtt Ukrajnában a házasságok száma a háború alatt, de vajon miért?

2022. augusztus 6. – 16:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kijevben az orosz invázió első öt hónapja alatt 9120 házasságot kötöttek, ami több mint nyolcszoros növekedés a 2021-es év azonos időszakához képest. Júliusban például volt olyan nap is az egyik kijevi anyakönyvi hivatalban, amikor több mint 40 pár kötött házasságot, írja a Sky News.

De mi lehet az oka ennek az ugrásszerű növekedésnek? Bármilyen furcsának is tűnik elsőre, a háborús időszakokban ez egy teljesen megszokott tendencia: ha az emberek bizonytalanok a jövőjüket illetően, hajlamosabbak az élet fontos dolgaira fókuszálni. A második világháború közepén, 1942-ben az Egyesült Államokban például 1,8 millió esküvőt tartottak, ami 83%-os növekedést jelentett az azt megelőző évtizedhez képest.

Fotó: AFP Fotó: AFP
Fotó: AFP
Fotó: AFP

Az ukrán párok ráadásul kihasználják azt is, hogy egyszerűsödött a házasságok megkötésének folyamata is, már nincs szükség előzetes regisztrációra, elég az oltár elé fáradni, és össze is adják őket. Sokakat az is a házassági kötelék felé terel, hogy bármelyik pillanatban indulniuk kell a frontra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!