NATO-főtitkár: A második világháború óta nem tapasztalt pusztítást látunk

2022. augusztus 4. – 14:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jens Stoltenberg kijelentette, hogy a katonai szövetség „nem lehet közömbös” az Oroszország által Ukrajnát sújtott „brutális és agresszív háborúval”.

„Háborús cselekményeket, civilek elleni támadásokat és a második világháború óta nem látott pusztítást látunk”

– mondta csütörtökön Norvégiában.

Stoltenberg méltatta a NATO szövetségét, amiért vállalta, hogy Finnországot és Svédországot is felveszi tagjai közé. Az Egyesült Államok Szenátusa szerdán hagyta jóvá a két ország csatlakozását, ezzel 23 nőtt azon tagállamok száma, akik rábólintottak a bővítésre. A főtitkár kiemelte, hogy eddig ez a NATO történetének leggyorsabb csatlakozási folyamata.

Hozzátette, hogy az a világ, ahol Putyin számára az a tanulság, hogy katonai erővel kapja meg, amit akar, egy veszélyesebb világ számunkra. „Ha Oroszország megnyeri ezt a háborút, megerősíti abban, hogy az erőszak működik és akkor a többi szomszédos ország megtámadása következhet” – fogalmazott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!