Több mint két év után teljesen újranyit Új-Zéland

2022. augusztus 1. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint két év koronavírus miatti lezárás után teljesen kinyitottak Új-Zéland határai vasárnap este – írja a Guardian. A szigetország a koronavírus-járvány első hulláma idején a bezárkózást választotta a védekezés elsődleges eszközeként, ezért 2020 márciusa után gyakorlatilag nem lehetett belépni Új Zélandra. Az ország végül idén áprilisban kezdett el kinyitni, ez a folyamat zárult le július végével.

Jacinda Ardern miniszterelnök az újranyitási beszédében kiemelte, hogy az Új-Zélandnak nagyon fontos a vendégszeretet, a nyitás pedig „hatalmas pillanat” az országnak. A döntés elsősorban a külföldi diákokat és a főleg kínai valamint indiai vízumköteles turistákat fogja érinteni.

A teljes nyitás azzal egy időben történik meg, hogy a Új-Zéland a világ egyik legfertőzöttebb országává vált az elmúlt hónapokban. A koronavírus legújabb variánsának terjedéséről itt írtunk bővebben.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!