Öngyilkos lett az osztrák orvos, akit oltásellenesek zaklattak hónapokig

2022. július 30. – 16:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öngyilkos lett rendelőjében egy az átoltottságot propagáló osztrák orvos, aki halálos fenyegetéseket kapott oltásellenesektől – írja az MTI.

Az orvos, Lisa-Maria Kellermayr sokat szerepelt a médiában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban és az interjúkban a védőoltás mellett érvelt.

A hatóságok szerint az orvos vöcklaburgi rendelőjében követett el öngyilkosságot, és búcsúleveleket is hagyott maga után. Az orvosnő korábban arról számolt be a honlapján, hogy hónapok óta megtorlással fenyegetik megnyilatkozásai miatt olyanok, akik ellenzik a járványügyi korlátozásokat és elutasítják a védőoltást. Halálos fenyegetéseket is kapott.

A fenyegetések miatt Kellermayr hosszabb időre rendőrségi védelmet kapott, de saját maga is 100 ezer eurót költött a biztonságára. Júniusban rendelője ideiglenes, majd július közepén végleges bezárását jelentette be, mondván, hogy senkinek sem kívánja azokat a munkakörülményeket, amelyek között az utóbbi hónapokban dolgoznia kellett.

Az osztrák közvéleményt sokkoló halálhírre reagálva vezető politikusok nemzeti egységre szólítottak fel. „Vessünk véget a megfélemlítésnek és a félelemkeltésnek! A gyűlöletnek és az intoleranciának nincs helye Ausztriában” – mondta Alexander Van der Bellen köztársasági elnök. Az államfő felidézte, hogy az emberek fertőzéstől való védelmén, gyógyításán dolgozó orvost előbb az interneten, majd személyesen, a rendelőjében is megfenyegették.

A fenyegetések miatt indult eljárásban az osztrák ügyészség júniusban lezárta a vizsgálatot egy német állampolgárságú gyanúsított ügyében arra hivatkozva, hogy a német hatóságok az illetékesek. Az osztrák rendőrség ismeretlen személyek ellen vitte tovább a nyomozást.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Van segítség! Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, keresd bizalommal az Erdélyi Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálatot (http://hallgatlak.ro), a magyarul is beszélő 0754-800-808-as ingyenes telefonszámon, vagy írj e-mailt a [email protected] címre. Az öngyilkosságot megelőző romániai szövetség (ARPS) segélyhívószáma: 0800-801-200, vagy fordulhatsz e-mailben hozzájuk a [email protected] címen, további részleteket találhatsz az https://www.antisuicid.ro oldalon is.

Ez az anyag eredetileg a Telexen jelent meg. Itt érhető el.