Egy piromán tűzoltó gyújtogatása okozta a dél-franciaországi erdőtüzeket

2022. július 29. – 22:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A francia hatóság szerint egy dél-franciaországi tűzoltó volt felelős egy sor erdőtüzért a régióban. Az ügyészek szerint a harmincas éveiben járó férfi „társadalmi elismerésre vágyik” és az adrenalinfröccs megkapásáért gyújtogatott erdőket, írja a Guardian.

A férfi 15 év börtön elé nézhet a gyújtogatások miatt. A Herault régió önkéntes tűzoltóját szerdán fogták el. A francia média által csak „piromán tűzoltónak” nevezett férfi élénk érdeklődést váltott ki Franciaországban – ahol az elmúlt héten, a kánikula közepén ezreket kellett kitelepíteni lakóhelyükről a francia futótüzek miatt.

Fabrice Belargent ügyész nyilatkozata szerint a férfi elismerte, hogy május 26-án, július 21-én és július 26-ról 27-re virradó éjszaka erdőtüzeket gyújtott egy öngyújtóval.

„Az indítékról kérdezték, azt mondta, azért tette, hogy kiprovokálja a tűzoltóság beavatkozását. Hogy a munka megmentse őt a nyomasztó családi környezettől, emellett pedig érezze az izgalmat a tűzoltás közben.”

A férfi főállásban erdészként dolgozik, egyik fő feladata pont a tüzek megelőzése lenne. A tűzoltó védőügyvédje szerint a férfi már „nagyon sajnálja a dolgot”. Ha elítélik, akár 15 év börtönt is kaphat a férfi, mellette pedig 150 ezer eurós pénzbírságot.

Többek között a franciaországi erdőtüzekről és azok hatásáról itt írtunk hosszan.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!