Kifütyülték Orbán Viktort Bécsben

2022. július 28. – 12:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több tucat tüntető várta csütörtökön délelőtt Orbán Viktort Bécsben, az osztrák kancellári hivatal épülete előtt, érkezésekor pedig kifütyülték – számolt be a Telex helyszíni tudósítója az eseményekről. A tiltakozást az Omas gegen Rechts (Nagymamák a jobboldal ellen) szélsőjobboldali nézetek ellen tiltakozó csoport szervezte, írja az oe24.at.

Orbán Viktor Karl Nehammer osztrák kancellár meghívására érkezett Bécsbe, Magyarország ugyanis fontos partnere Ausztriának, mondta Nehammer. A kancellár különösen az illegális bevándorlás elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni uniós perspektívák iránti elköteleződés szempontjából tartja fontosnak a szoros együttműködést Magyarországgal.

Nehammer az MTI szerint korábban úgy fogalmazott: „Azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik.” A kancellár szerint az EU határainak „erős védelemre van végre szükségük”, hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot. Azt is írta Twitter-oldalán, hogy mindkét országot fokozottan érinti az illegális bevándorlás, amely ellen közösen szeretnének fellépni.

A fenti témák mellett a tervek szerint szó esik még az európai energiaválságról, az Ukrajnában zajló háborúról és az EU újjáépítési alapjáról is. A tárgyalás után Nehammer és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatót tartanak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!