Három embert lőtt le egy támadó az amerikai Greenwood egyik plázájában

2022. július 18. – 07:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hárman meghaltak és ketten megsérültek, amikor egy eddig ismeretlen támadó lövöldözni kezdett az amerikai Greenwood egyik bevásárlóközpontjában, írja a CNN. Helyi idő szerint vasárnap este hat körül egyszerre többen is hívták a rendőrség 911-es számát, hogy bejelentsék a lövöldözést a Greenwood Park Mallban – mondta a rendőrségi sajtótájékoztatón a városi rendőrfőkapitány.

Jim Ison azt mondta, az eddig azonosítatlan támadót egy 22 éves, magánál legálisan fegyvert hordó férfi lőtte le, aki saját szemével látta a lövöldözést.

A sérültek közül az egyiket kórházban ápolják, állapota stabil. A lövöldözésben egy 12 éves kislány könnyebben megsérült, őt a szülei vitték kórházba, a rendőrfőkapitány szerint várhatóan „jól lesz”.

Bár a rendőrök egyelőre nem találtak fegyvert a helyszínen, a lövöldöző valószínűleg egy puskát használt – mondta a kapitány. Az Indianapolistól 25 kilométerre fekvő Greenwoodban kitört támadás volt idén a 349. tömeglövöldözés az amerikai fegyveres erőszak archívum szerint.

(CNN)

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!