Nem csitulnak a kedélyek, tovább zajlanak az új katatörvény elleni tüntetések Budapesten

2022. július 14. – 21:57

Nem csitulnak a kedélyek, tovább zajlanak az új katatörvény elleni tüntetések Budapesten
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Ma is tüntettek többek között Budapesten amiatt, hogy a magyar parlament kedden elfogadta a kisadózó vállalkozók tételes adójára vonatkozó jogszabály, az ún. katatörvény új változatát. A tiltakozók szerint a kisadózók számára a régihez képest jóval előnytelenebb az új jogszabály, ezért már megszavazása előtt, délelőtt tüntettek a Kossuth téren, a demonstráció aztán egész nap tartott, hídlezárással, rendőri kiszorítással. A Telex itt írta meg, hogy mi történt.

Szerdán is tiltakoztak az érintettek, ma pedig a Kétfarkú Kutya Párt hirdetett meg grillpartit az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez. A kezdési időpontban pár tucatnyian voltak, ekkor még csak a járdát foglalták el, majd folyamatosan nőtt a létszám. Egy buliszekérnek nevezett teherautó volt a tüntetés központi eleme, azon grilleztek és hangosítást is innen oldották meg. A „buliszekeret” keresztbefordították a hídon, majd pár perc múlva teljes szélességben blokkolták a forgalmat. Laptársunk, a Telex élő közvetítése itt olvasható.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!