Frissítve – Lezuhant egy helikopter Görögországban, a román pilóta túlélte a balesetet

2022. július 14. – 08:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tengerbe zuhant szerda délután egy helikopter Görögországban. A fedélzetén tartózkodó négy személy közül csak a román állampolgárságú pilóta élte túl a balesetet – számolt be a görög sajtó alapján a Digi24.

A görög kormány által bérelt, Mi-8 típusú helikopter tűzoltási akcióban vett részt Számosz szigeténél. Egyelőre ismeretlen okokból zuhant az Égei tengerbe, de az ismert, hogy baleset időpontjában erős szél fújt.

A helikopter fedélzetén négy személy tartózkodott: a romániai pilóta mellett két moldovai állampolgár és egy görög tolmács. Az egyik moldovai férfi és a tolmács holttestét megtalálták a hatóságok a tengerben, a másik moldovai személyt még keresik, de feltehetően már nincs életben. A román állampolgárságú pilóta komolyabb sérülések nélkül megúszta a zuhanást, mert segítség nélkül kiúszott a partra.

Frissítés:

Az Agerpres csütörtöki hajnali beszámolója szerint a helikopter fedélzetén tartózkodó negyedik személy is túlélte a balesetet. A moldovai férfinek szintén sikerült kiúsznia a tengerből, Számosz szigetének partján találtak rá a mentőcsapatok.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!