Kevin Spacey ártatlannak vallotta magát a bíróságon

2022. július 14. – 15:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színész jövőre bíróság elé áll Londonban, miután csütörtökön ártatlannak vallotta magát a csaknem két évtizedre visszanyúló szexuális bűncselekmények vádjában, írja az MTI.

A színészt négyrendbeli, három ember ellen elkövetett szexuális zaklatással vádolják, illetve azzal, hogy egy esetben beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerített egy személyt.

Kevin Spacey elhagyja a londoni bíróság épületét 2022 július 14-én Fotó: Wiktor Szymanowicz / NurPhoto / AFP
Kevin Spacey elhagyja a londoni bíróság épületét 2022 július 14-én Fotó: Wiktor Szymanowicz / NurPhoto / AFP

A színész a csütörtöki, húszperces meghallgatáson mind az öt vádpontban ártatlannak vallotta magát, a bíróság 2023. június 6-ra tűzte ki ügyének tárgyalását, amely a bíró szerint 3-4 hétig tarthat majd. Spacey szabadlábon védekezhet.

A szexuális zaklatásért, ha bűnösnek találják, hat hónap börtönbüntetésre vagy pénzbüntetésre számíthat, a súlyosabb bűncselekményért viszont akár életfogytiglani börtön is kiszabható.

A vádpontokban szereplő szexuális zaklatási esetek 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben, amikor a színész a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt. A sértettek között egy 40-es éveiben járó és két 30-as éveiben járó férfi szerepel a dokumentumokban.

Az egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számító, kétszeres Oscar-díjas Spacey szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, mióta öt évvel ezelőtt szexuális visszaéléssel vádolták meg.

A botrány kirobbanása után kitették a Kártyavár című népszerű Netflix-sorozatból (az eset után Spacey-t 31 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték), és A világ összes pénze című filmben Christopher Plummerrel újraforgatták a jeleneteit.

Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs korábban közölte: ügyfele minden ellene felhozott vádpontban ártatlan. Hozzátette: Spacey azért tért vissza Londonba, hogy bizonyítsa ártatlanságát, és folytatni tudja életét.

Május elején írtuk meg, hogy Kevin Spacey fogja a A Nyugat kapujában című, tatárjárás idején játszódó történelmi film főgonoszát, az olasz bíborost alakítani. A Nemzeti Filmintézet döntőbizottsága több mint 1,2 milliárd forintos támogatást szavazott meg a filmnek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!