Elutasították Amber Heard kérelmét, hogy tárgyalják újra a Johnny Depp elleni ügyét

2022. július 13. – 23:08

Másolás

Vágólapra másolva

Amber Heard ügyvédei július elején kérték a bíróságtól, hogy helyezzék hatályon kívül az ítéletet a volt férjével, Johnny Depp-pel folytatott rágalmazási perben, és vagy ejtse az ügyet, vagy rendeljen el új tárgyalást. Most szerdán egy virginiai bíró elutasította Amber Heardék kérelmét, írja az AP.

Heard ügyvédei július 1-jei keltezéssel adták be a Virginia állambeli Fairfax megye bíróságára azokat a dokumentumokat, amelyekben azt állítják, túlzott mértékű volt a Depp számára megítélt 15 millió dolláros kártérítés, és azt nem is támasztotta alá a tárgyaláson megfelelő mértékű bizonyíték.

Heardöt és Deppet is felelősnek találták rágalmazásért az egymás elleni perben a múlt hónapban, de az esküdtszék Deppnek 15 millió dolláros kártérítést ítélt meg, Heardnek viszont csak 2 millió dollárt. (A kártérítés mértékét egyébként később módosították, mivel a büntető kártérítés törvényi maximuma a pernek helyet adó Virginia államban 350 ezer dollár. Az eredeti ítéletben 10 millió dolláros kártérítés és 5 milliós büntető kártérítés járt Deppnek, ez a teljes összeget nézve 10,35 millió dollárra módosult.)

A beadványban Heard ügyvédei több dologgal is érveltek. Például, hogy helytelen volt a bíróság arra vonatkozó döntése, amely szerint nem említhették meg, hogy Depp 2020-ban elvesztette a nagy nyilvánosságot kapott rágalmazási perét a Sun című brit napilap kiadója ellen. A lap azt állította, hogy Depp bántalmazó férj volt, ez vezetett végül a Heard és Depp közötti perhez. Abban, a Sun elleni ügyben a bíró a lap állításainak alátámasztására használt 14 állítólagos erőszakos esetből 12-t fogadott el. Depp tagadta ezeket a bántalmazási eseteket.

Heard ügyvédei azt is állították, hogy Depp és csapata nem tudott bizonyítani semmilyen tényleges reputációs vagy anyagi kárt Heard a Washington Postban megjelent, a virginiai ügy középpontjában álló véleménycikke miatt, és hogy Deppék nem tudták bizonyítani, hogy Heard rosszindulatúan cselekedett volna.

Emellett egy jogtechnikai szálba is próbáltak belekapaszkodni Heard ügyvédei, akik a beadványban megjegyzik, ellentmondásos adatra bukkantak a peres felek (és képviselőik) számára az esküdtekről megküldött dokumentumokban. A 15-ös esküdt ugyanis 1970-ben született a feltüntetett 1945 helyett, így Heard ügyvédei megkérdőjelezik, hogy az esküdtet megfelelően átvilágították-e, illetve hogy alkalmas volt-e a szolgálatra.

A virginiai bíró minden kifogást elutasított, de Heard továbbra is fellebbezhet az ítélet ellen a virginiai fellebbviteli bíróságon, és ahogy a Guardian írja, a fellebbezésben újabb okokat hozhatnak fel Heard ügyvédei.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!