Két embert megölt, hármat megsebesített feltehetően ugyanaz a fegyveres hat dél-kaliforniai városban

2022. július 12. – 08:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két embert megölt, hármat megsebesített feltehetően ugyanaz a fegyveres hat dél-kaliforniai város 7-Eleven szupermarketjeiben elkövetett rablásokban helyi idő szerint hétfőn hajnalban. Legalább három bűncselekményért biztosan ugyanazt a magányos fegyverest keresik – közölték a helyi hatóságok, amelyeket az MTI idéz. A nyomozók egyelőre nem tudják, mi váltotta ki az erőszakot Ontario, Upland, Riverside, Santa Ana, Brea és La Habra városokban.

Az erőszakos cselekmények sorozata körülbelül öt óra alatt zajlott le július 11-én, amikor a 7-Eleven márka a 95. születésnapját ünnepelte, ebből az alkalomból pedig hétfőn az üzletekben ingyen osztogattak egy szénsavas üdítőt.

„Azt hiszem, erre csak a gyanúsított tudna válaszolni. De nem létezik, hogy véletlen egybeesés a dátum és az áruházlánc neve”

– mondta az okokat firtató kérdésekre Ryan Railsback rendőr, a riverside-i rendőrség munkatársa. A 7-Eleven közleményében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Az első rablást Ontario városában követte el egy álarcos férfi, aki pisztolyt tartott az üzlet alkalmazottjára, és pénzt követelt, mondta el a város egy rendőre. A férfi nem lőtt, az eladó nem sebesült meg. A második rablás mintegy 45 perccel később történt Uplandben, alig 8 kilométerre az ontariói bolttól. A gyanúsított néhány itallal és egyéb áruval az eladóhoz lépett, egy félautomata fegyverrel hadonászott. Ellopta az árucikkeket és nagyjából 400-500 dollárt, majd elmenekült, nem lőtt.

Nem sokkal ezután Riverside-ban egy fegyveres kirabolta a 7-Eleven eladóját, majd a fegyvert egy vásárló ellen fordította, tüzet nyitott és elmenekült. Az áldozat állapota súlyos, azt pedig egyelőre nem tudják, hogy a tettes miért lőhetett rá a vevőre.

A következő lövöldözés helyi idő szerint 3:20-kor, mintegy 39 kilométerrel távolabb, Santa Anában történt, ahol egy férfit holtan találtak a 7-Eleven parkolójában. Egyelőre nem tudják, mit keresett az áldozat a parkolóban, nem gondolják, hogy alkalmazott volt.

Nagyjából 40 perccel később Brea-ben egy 7-Eleven-alkalmazottat lőttek le. Az ottani tettesről, egy maszkos férfiról a helyi rendőrség közzé is tett egy biztonsági kamerás felvételt:

Kevesebb mint egy órával később a szomszédos La Habrában jelentettek rablást egy 7-Elevenben, onnan pedig két további meglőtt áldozatról számoltak be, állapotukról nem közöltek semmit.

La Habra, Brea és Santa Ana rendőrsége szerint ugyanazt a gyanúsítottat keresik, Ontario, Upland és Riverside tisztviselői ezt még nem állapították meg, bár azt mondták, hogy tudnak a 7-Eleven üzletekben elkövetett többi bűncselekményről. „Lehet, hogy ugyanaz az ember, de nem erősítjük meg” – közölte az illetékes, akit az MTI idéz.

A New York Post eközben arról ír, a rendőrség ugyan még nem tudja megerősíteni, hogy az összes rablást, illetve merényletet ugyanaz követte el, de az esetek különös volta erősíti az összefüggést.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!