34-re nőtt a kelet-ukrajnai Csasziv Jar városát ért rakétatámadás áldozatainak száma

2022. július 12. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 8:42: Legalább 34-ra emelkedett a kelet-ukrajnai Csasziv Jar városát ért hétvégi orosz rakétatámadás halálos áldozatainak száma. A legutóbbi áldozatot, egy kilencéves gyereket, hétfő este hozták ki a romok közül – közölte az ukrán állami katasztrófavédelem.

Pavlo Kirilenko, a donyecki régió ukrán kormányzója azt írta a Twitter-oldalán, hogy a mentők eddig kilenc sebesültet hoztak ki a romok alól. Hozzátette, hogy kedd reggel fél hétig a katasztrófavédelmi szolgálat munkatársai a romok mintegy 70 százalékát már eltakarították, bár a mentési művelet még tart.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta Moszkvát, hogy szándékosan vettek célba civileket a támadás során, amely három épületet rombolt le egy lakónegyedben.

Az orosz légicsapás által megrongált lakóház a Donyeck megyei Csasziv Jar városában 2022. július 11-én – Fotó: Gleb Garanich / Reuters
Az orosz légicsapás által megrongált lakóház a Donyeck megyei Csasziv Jar városában 2022. július 11-én – Fotó: Gleb Garanich / Reuters

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!