Lemond a Srí Lanka-i elnök és a kormány is

2022. július 11. – 14:55

frissítve

Lemond a Srí Lanka-i elnök és a kormány is
Tüntetők az elnöki palotánál egy az elnököt ábrázoló felakasztott bábú alatt – Fotó: Amal JAYASINGHE / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Srí Lanka elnöke, Gotabaja Radzsapaksza és a teljes kabinet lemond, hogy helyet adjon az egységkormánynak – közölte hétfőn a miniszterelnöki hivatal, miután több tízezer tüntető megrohamozta mindkettőjük hivatalos rezidenciáját. Radzsapaksza elnök várhatóan szerdán fog lemondani, írja a Reuters.

Ranil Vikremeszinge távozó miniszterelnök azt mondta, ő és vele együtt a teljes kormány is lemond. A politikai instabilitás rossz hatással lehet a Nemzetközi Valutaalappal a mentőcsomagról folytatott tárgyalásokra – mondta a Reutersnek adott interjúban a jegybank elnöke, aki egyébként marad a helyén.

​​Szombaton a gazdaság összeomlása miatt tüntetők először összecsaptak az őket megállítani próbáló rendőrökkel, majd sikeresen megrohamozták az elnök rezidenciáját Colombóban. Azóta is tart a hatalmas buli a Srí Lanka-i elnöki palotában, amit szüntelenül látogatnak a Srí Lanka-iak, és amiről itt írtunk részleteket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!