Rengeteg orosz katona van szolgálatban a háború kitörése óta

2022. július 11. – 13:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette szokásos napi jelentését a brit védelmi minisztérium:

  • Vasárnap óta folytatódtak az orosz tüzérségi bombázások a Donbász északi részén, de valószínűleg nagyobb területi előrenyomulás nélkül.
  • Az ukrán erők helyenként továbbra is nyomást gyakorolnak az orosz védelmi vonalakra az északkeleti Herszoni körzetben, de valószínűleg ők sem tettek szert területi előnyökre.
  • Június végén egy orosz nyelvű médiaügynökség tett közzé egy videót, amelyben orosz katonák feleségei azt kérik egy politikustól, hogy férjeiket engedjék haza az ukrajnai szolgálatból. A nők szerintük a katonák „mentálisan és fizikailag is kimerültek”, hiszen 2022. február 24. óta aktív harci szolgálatban vannak.
  • A tervezett szabadságolások hiánya lehet nagy valószínűséggel az egyik legártalmasabb a sok probléma közül, amelyet az orosz hadügyminisztériumnak orvosolnia kell, áll a jelentésben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!