Média1: az Index a választások előtt letiltotta a Márki-Zay Péterrel készült interjút, majd elbocsátotta az újságírót

2022. július 8. – 12:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Index egyik vezetője megakadályozta, hogy a választások előtt megjelenhessen egy hosszú interjú Márki-Zay Péterrel, miközben azt már a miniszterelnök-jelölt sajtósa is jóváhagyta – írja a Média1.

Az interjút a lapvezetés tudtával és jóváhagyásával készítette Torkos Matild, az Index szenior újságírója. A Média1 úgy tudja, az újságírónak nem árulták el, hogy végül nem fog megjelenni ez az interjú, ehelyett azt mondták neki: majd ha Orbán Viktor is interjút ad, akkor jelenik meg az elkészült anyag. Ez végül nem történt meg.

Péterfi Judit, Márki-Zay Péter sajtósa is megerősítette az információt, hogy készült interjú a miniszterelnök-jelölttel. Az elkészült leiratot el is küldték nekik, amit ők jóváhagytak. Péterfi a Média1 kérdésére azt mondta: hozzájuk csak annyi jutott el, hogy „egy főnök” akadályozta meg az interjú megjelenését.

Torkos Matild súlyos betegséggel küzd, ami miatt kórházban is ápolták. A Média1 szerint pár napja, miután lejárt a betegszabadsága, átszervezésre hivatkozva elbocsátották az Indextől.

Az Index.hu Zrt. utólag közleményben reagált a Média1 cikkére, ebből idézett a Telex.hu:

„Határozottan visszautasítjuk, hogy bármelyik munkatársunk munkaviszonyának megszüntetésében a szakmai okokon kívül egyéb más tényezők is szerepet játszanak. Minden szerkesztőség szakmai vezetésének joga és feladata, hogy a lapkészítés belső irányelveinek megfelelően határozza meg a kiadvány tartalmát. Ezzel kapcsolatban minden olvasói kritikát örömmel fogadunk, és lehetőség szerint a konstruktív észrevételeket be is építjük a tartalomkészítés folyamatába. A szerkesztőség az Index autonóm szervezeti egysége, így a szerkesztőség vezetésének tartalommal, tartalomszervezéssel és szerkesztőségen belüli feladatmegosztással kapcsolatos döntéseit semmilyen módon nem kívánjuk kommentálni sem most, sem a jövőben.”

Hozzátették, hogy a Média1 cikkét jogi szempontból vizsgálják, és ezt követően döntenek a további lépésekről.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!