Média1: az Index a választások előtt letiltotta a Márki-Zay Péterrel készült interjút, majd elbocsátotta az újságírót

2022. július 08. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Index egyik vezetője megakadályozta, hogy a választások előtt megjelenhessen egy hosszú interjú Márki-Zay Péterrel, miközben azt már a miniszterelnök-jelölt sajtósa is jóváhagyta – írja a Média1.

Az interjút a lapvezetés tudtával és jóváhagyásával készítette Torkos Matild, az Index szenior újságírója. A Média1 úgy tudja, az újságírónak nem árulták el, hogy végül nem fog megjelenni ez az interjú, ehelyett azt mondták neki: majd ha Orbán Viktor is interjút ad, akkor jelenik meg az elkészült anyag. Ez végül nem történt meg.

Péterfi Judit, Márki-Zay Péter sajtósa is megerősítette az információt, hogy készült interjú a miniszterelnök-jelölttel. Az elkészült leiratot el is küldték nekik, amit ők jóváhagytak. Péterfi a Média1 kérdésére azt mondta: hozzájuk csak annyi jutott el, hogy „egy főnök” akadályozta meg az interjú megjelenését.

Torkos Matild súlyos betegséggel küzd, ami miatt kórházban is ápolták. A Média1 szerint pár napja, miután lejárt a betegszabadsága, átszervezésre hivatkozva elbocsátották az Indextől.

Az Index.hu Zrt. utólag közleményben reagált a Média1 cikkére, ebből idézett a Telex.hu:

„Határozottan visszautasítjuk, hogy bármelyik munkatársunk munkaviszonyának megszüntetésében a szakmai okokon kívül egyéb más tényezők is szerepet játszanak. Minden szerkesztőség szakmai vezetésének joga és feladata, hogy a lapkészítés belső irányelveinek megfelelően határozza meg a kiadvány tartalmát. Ezzel kapcsolatban minden olvasói kritikát örömmel fogadunk, és lehetőség szerint a konstruktív észrevételeket be is építjük a tartalomkészítés folyamatába. A szerkesztőség az Index autonóm szervezeti egysége, így a szerkesztőség vezetésének tartalommal, tartalomszervezéssel és szerkesztőségen belüli feladatmegosztással kapcsolatos döntéseit semmilyen módon nem kívánjuk kommentálni sem most, sem a jövőben.”

Hozzátették, hogy a Média1 cikkét jogi szempontból vizsgálják, és ezt követően döntenek a további lépésekről.