Kénytelen volt egy másik államba menni terhesség-megszakításért egy 10 éves ohiói kislány az abortusz szigorítása miatt

2022. július 3. – 14:08

frissítve

Kénytelen volt egy másik államba menni terhesség-megszakításért egy 10 éves ohiói kislány az abortusz szigorítása miatt
Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának múlt pénteki döntése után országszerte tüntetések törtek ki az abortusz szövetségi szinten való szabályozásának ellehetetlenítése ellen. A kép New Yorkban készült július 2-án – Fotó: Tayfun Coskun / Anadolu Agency / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy másik államba kellett utaznia terhesség-megszakításra egy 10 éves ohiói kislánynak az abortusz szigorítása miatt – írja a The Hill alapján a G4media.ro.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága június 24-én felszámolta a terhesség-megszakításhoz való jog alkotmányos védelmét, Ohio államban pedig már néhány órával a döntés után megtiltották az abortuszt a terhesség hatodik hete után. Ezért számos nő a szomszédos Indiana államba kezdett utazni abortuszért, ahol ez egyelőre még legális.

Ezt a lehetőséget használta ki egy 10 éves kislány, aki három nappal lépte túl a hathetes korlátozást. A beavatkozást Dr. Caitlin Bernardot, egy indianapolisi nőgyógyász vállalta, akit egy Ohióban gyermekbántalmazással foglalkozó kollégája kereste meg ebben az ügyben.

Az indianai terhességmegszakítást is végző intézmények egyébként azonnal érezték a Legfelsőbb Bíróság döntésének hatását, ugyanis jelentősen megnőtt a szomszédos Kentucky és Ohio államokból érkező páciensek száma. Előbbi államban a két utolsó ilyen klinika is bezárt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!