Az ukránok szerint a szombati rakéták egy részét már Belaruszból lőtték ki

2022. június 26. – 10:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg állítása szerint szombaton először történt meg a háború kezdete óta, hogy néhány rájuk kilőtt nagy hatótávolságú rakétát Belarusz területéről indítottak.

Oroszország szombaton több ukrán célpontra is légicsapást mért, rakétázták a déli Mikolajivot, az északi Csernyihiv régiót, és egy „katonai objektumot” Lviv közelében nyugaton. Mintegy 30 orosz rakétát lőttek ki a közép-ukrajnai Zsitomir régióra is, ebben a támadásban egy ukrán katona életét vesztette.

Az ukrán katonai hírszerző ügynökség szerint az, hogy az orosz bombázók először használták a fehérorosz légteret, „a Kreml azon kísérleteihez köthető, hogy Belaruszt belerángassa a háborúba”. Lukasenko és Putyin szombaton találkoztak, a az orosz elnök rakétarendszerek szállítására tett ígéretet Belarusznak.

(The Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!