Brit védelmi minisztérium: Leválthattak több magas rangú orosz parancsnokot

2022. június 25. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Kijött a brit védelmi minisztérium naponta megjelenő hírszerzési összegzése az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményeiről. Azt állítják, június eleje óta több magas rangú vezetőt is eltávolíthattak az orosz hadsereg „kulcsfontosságú” szerepköreiből, például Andrej Szerdjukovot, a légideszant erők (VDV) parancsnokát, és Alekszandr Dvornikovot, a Déli Hadseregcsoport parancsnokát.

Dvornikovról valószínűsítik, hogy egy ideig az általános műveleti parancsnoki feladatokat is ellátta a háborúban. A Déli Hadseregcsoport komoly szerepet játszik az orosz hadsereg donbaszi offenzívájában, élére pedig a britek szerint most az a Szergej Szurovikin kerül, akinek karrierjét 30 éve korrupcióval és brutalitással kapcsolatos vádak övezik.

A védelmi minisztérium úgy látja, az orosz páncélos erők lassú, de folyamatos előrenyomulásának tekintetében az ukránok „átértékelhetik” a Szeverodonyeck-Liszicsanszk szektor védelmét.

Az ukrán hadsereg pénteken adta fel teljesen a hetek óta ostromlott, teljesen szétlőtt Szeverodonyecket, Liszicsanszkot pedig már három oldalról fenyegeti az orosz bekerítés. Liszicsanszk az utolsó nagyobb, ukrán ellenőrzés alatt álló város Luhanszk régióban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!