Az ukrán erők taktikai okokból elhagyják a rommá lőtt Szeverodonyecket

2022. június 25. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna átcsoportosítja erőit Szeverodonyeck romjai közül a szomszédos Liszicsanszk magasabb pontjaira, hogy taktikai előnyre tegyen szert Oroszországgal szemben – közölte az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

Kirilo Budanov azt mondta a Reutersnek, hogy az ukrán erők folytatják a front védelmét a kelet-ukrajnai Liszicsanszkban és hogy Sziverodonyeckben már nem lehet tartani a vonalat.

„Oroszország a Mariupolban alkalmazott taktikát alkalmazza: letörli a várost a föld színéről. A körülményekre való tekintettel a védekezést a romok között és a nyílt terepen már nem lehet tartani. Ezért az ukrán erők magasabb területekre távoznak, hogy folytassák a védelmi műveleteket” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy Liszicsanszkra gondol-e, azt mondta: „Igen, ez az egyetlen magasabb terület.”

Budanov arról is beszélt, hogy Ukrajna csak katonai erővel tudja legyőzni az oroszokat, és nem szabad várniuk arra, hogy az ellenség támadóképessége csökkenjen.

Nem szabad várnunk a csodára, hogy elfáradnak, és nem akarnak harcolni. Az ellentámadásunk eredményeként visszaszerezzük a területünket." Szerint augusztusban már látható eredmények lesznek a Herszon régióban az ellentámadásuknak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!