Az „új Nagy-Románia” létrehozását vizionálja a volt orosz államfő

2022. június 25. – 18:04

Az „új Nagy-Románia” létrehozását vizionálja a volt orosz államfő
Fotó: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Moldovai Köztársaság uniós csatlakozása csak közvetve, „az új Nagy-Románia” létrehozásával valósítható meg – írta szombaton a Telegram-oldalán Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának alelnöke.

A volt államfő arra a kérdésre válaszolt, hogy szerinte hány évet kell várnia Moldovának az uniós tagságra. Úgy vélte, hogy a csatlakozás folyamata évtizedekig elhúzódhat, és Chișinăunak nem lesz türelme ezt kivárni. „De van egy másik módja az EU-s tagság elnyerésének: az új Nagy-Románia létrehozása” – idézte a Mediafax a Medvegyev válaszát.

A volt orosz államfő szerint a román politikusok már jó ideje „körültáncolják” Moldovát. Szó szerint is. „A moldovai és a román parlament tagjai kéz a kézben táncoltak a múlt heti első együttes ülésük végén. Ez meglehetősen mulatságosnak tűnt. Mindazonáltal a következmények már nem lesznek annyira mulatságosak” – írta Medvegyev.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!