Az „új Nagy-Románia” létrehozását vizionálja a volt orosz államfő

2022. június 25. – 18:04

Az „új Nagy-Románia” létrehozását vizionálja a volt orosz államfő
Fotó: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Moldovai Köztársaság uniós csatlakozása csak közvetve, „az új Nagy-Románia” létrehozásával valósítható meg – írta szombaton a Telegram-oldalán Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának alelnöke.

A volt államfő arra a kérdésre válaszolt, hogy szerinte hány évet kell várnia Moldovának az uniós tagságra. Úgy vélte, hogy a csatlakozás folyamata évtizedekig elhúzódhat, és Chișinăunak nem lesz türelme ezt kivárni. „De van egy másik módja az EU-s tagság elnyerésének: az új Nagy-Románia létrehozása” – idézte a Mediafax a Medvegyev válaszát.

A volt orosz államfő szerint a román politikusok már jó ideje „körültáncolják” Moldovát. Szó szerint is. „A moldovai és a román parlament tagjai kéz a kézben táncoltak a múlt heti első együttes ülésük végén. Ez meglehetősen mulatságosnak tűnt. Mindazonáltal a következmények már nem lesznek annyira mulatságosak” – írta Medvegyev.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!