Zelenszkij bejelentkezett a Glastonbury fesztiválon: „Bizonyítsátok be, hogy a szabadság mindig győz!”

2022. június 24. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Javában zajlik a Glastonbury fesztivál több százezer résztvevővel az Egyesült Királyságban. A bulizók pénteken egy rendhagyó műsorszámot is megtekinthettek, bejelentkezett ugyanis Zelenszkij ukrán elnök, akinek videóüzenetét hatalmas kijelzőkön játszották le.

Az elnök azt mondta, hogy az ukrajnai civilek is „élvezni akarták a szabadságot és ezt a csodálatos nyarat”, de nem tudták, mert „a legszörnyűbb dolog” történt velük. Arról beszélt, meg akarja állítani a háborút, mielőtt az „tönkreteszi az emberek életét Európa, Afrika, Ázsia és Latin-Amerika más országaiban”.

Zelenszkij fő üzenete az volt, hogy azért fordul a fesztiválozókhoz támogatásért, mert „a Glastonburyn van jelen a szabadság a legnagyobb koncentrációban ezekben a napokban”. „Kérlek, osszátok meg ezt az érzést mindazokkal, akiknek a szabadságát támadás éri. Terjesszétek az igazságot Oroszország háborújáról! Segítsetek az ukránoknak, akik kénytelenek elhagyni otthonukat a háború miatt.” – mondta. A videóbeszédet azzal fejezte be, hogy most „minden napot emberi életekben mérnek. Minél többen csatlakoznak hozzánk a szabadság és az igazság védelmében, annál hamarabb ér véget Oroszország háborúja Ukrajna ellen. Bizonyítsátok be, hogy a szabadság mindig győz!”

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!