Negatív következményeket pedzeget az orosz külügyminisztérium az EU-s tagjelöltségek miatt

2022. június 24. – 21:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Unió megerősítette, hogy geopolitikai szinten továbbra is aktívan kiaknázza a Független Államok Közösségét (FÁK), amikor tagjelölti státuszt adott Ukrajnának és Moldovának. „Nem gondolnak egy ilyen lépés negatív következményeire...” – írta közleményében Marija Zaharova, az orosz külügymnisztérium szóvivője.

Marija Zaharova a szentpétervári gazdasági fórumon 2022. június 16-án – Fotó: Olga Maltseva / AFP
Marija Zaharova a szentpétervári gazdasági fórumon 2022. június 16-án – Fotó: Olga Maltseva / AFP

Korábban Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője sajtótájékoztatóján is szóba került, hogy mit szól Moszkva Ukrajna és Moldova uniós tagjelöltségéhez. Peszkov akkor azt mondta, ez a téma európai belügy. Szerinte Oroszország és az európai blokk kapcsolatát már „nagyon nehéz lenne tovább rontani”.

A csütörtökön és pénteken tartott uniós csúcstalálkozón döntöttek arról, hogy Ukrajna és Moldova hivatalosan is az Európai Unió tagjelöltje lett – Grúzia azonban nem. (Reuters)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!