Szijjártó szerint fontos szerepe van Görögországnak a magyar energiaválság kezelésében

2022. június 22. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország és Görögország együttműködése fontos lesz az ukrajnai háború okozta globális válságok kezelésében, Görögországnak kulcsszerepe van a magyarországi földgázellátás diverzifikációjában is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Athénban, írja az MTI.

Szijjártó a görög külügyminiszterrel, Níkosz Déndiasszal tartott közös sajtótájékoztatót, ahol kiemelte, hogy a globális válságok okozta élelmiszer- és energiaellátás területén megjelenő problémák kezelésében is fontos szerepe van a görögöknek.

Szijjártó Péter hozzátette, Magyarország számára két reális forgatókönyv létezik a diverzifikációra, a kelet-mediterrán medencéből vagy az Azerbajdzsánból származó földgáz, és mindkét irányból kizárólag Görögországon keresztül történhet a szállítás, azonban ehhez is infrastrukturális fejlesztésekre van szükség. Mindaddig, amíg ez nincsen így, addig be kell látnunk, hogy az orosz vezetékes földgáznak nincsen alternatívája, és ezzel kell számolnunk a jövőben is" – vélekedett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!