Az orosz védelmi minisztérium ismét arról beszél, hogy a nácik próbálják meg lejáratni Oroszországot

2022. június 22. – 08:49

Másolás

Vágólapra másolva

1941. június 22-én szállták meg Hitler csapatai a Szovjetuniót a második világháború alatt, erről a napról azóta is gyásznapként emlékezik meg Oroszország. Az évforduló alkalmából Putyin ma virágokat visz a kapcsolódó emlékművekhez, az orosz védelmi minisztérium pedig egy videót posztolt.

De nem is akármilyet: „akárcsak napjainkban, úgy 1941-ben is provokációkat készítettek elő a nácik, hogy lejárassák államunkat” – írta a védelmi minisztérium egy videóhoz, amely azt állítja, hogy a náci Németország propagandája alapján a nácik azt hazudták, hogy az oroszok templomokat és temetőket bombáztak. Az oroszok szerint mindezt azért mondták, hogy „igazolják inváziójukat”.

A gyásznaphoz vitathatatlanul kapcsolódtak a nácik, arról viszont itt írtunk, hogy az aktuális politizálásban mennyire átesett Oroszország annak a bizonyos náci lónak a túloldalára: gyűjtésünkben bemutattuk, hogy az orosz–ukrán háború témájában Oroszországnak bárki náci, aki nem ért vele egyet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!