Zelenszkij: A háború olyan igazságtalan élelmiszerárakat teremtett, amiket minden kontinensen lehet érezni

2022. június 20. – 20:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Afrikai Uniónak adott beszédében azt mondta, hogy Oroszország „kolonialista” háborúja túszul ejtette a kontinenst, az egész világon élelmezési problémákat okozott.

„Ez a háború lehet, hogy túl messzi önöknek és az országaiknak. De azok az élelmiszerárak, amik katasztrofális szinten növekednek, már afrikai családok millióinak otthonába vitte el ezt a háborút”

– mondta Zelenszkij, aki hozzátette, hogy Ukrajna megpróbál mindent megtenni, hogy szabadok legyenek a kikötői, de egyelőre még nem történt semmi előrelépés a „komplex tárgyalások” ellenére, ugyanis semmi sem tudja garantálni, hogy Oroszország nem támadja meg azokat ismét.

Zelenszkij szerint az oroszok által kiprovokált háború olyan igazságtalan élelmiszerárakat teremtett, amiket minden kontinensen lehet érezni.

(AFP, Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!