Alt-right ikont fogadott Novák Katalin a Sándor-palotában

2022. június 12. – 13:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jordan B. Peterson kanadai klinikai pszichológus professzort fogadta Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Sándor-palotában. A leginkább antifeminista, a politikai korrektséget ellenző nézeteiről ismert, a magát a hagyományos értékek és a személyes felelősség szószólójaként, a szólásszabadság védelmezőjeként pozícionáló bestseller író előadást is tartott a vendéglátójánál.

A Telex korábban azt írta róla, hogy 2016-ban, egy Youtube-on közzétett videó révén vált ismertté, amelyben arról beszélt, hogy nem használ semleges névmásokat a transznemű hallgatói számára a Torontói Egyetemen, valamint bírálta a C-16-os, a transzneműek védelmét fokozó törvényjavaslatot is.

Emiatt Peterson népszerű lett az alt-rightosok, populisták és szélsőjobboldaliak körében. Azóta „12 szabály az élethez” címmel írt sikerkönyvet, előadásokat tart, vitákon vesz részt a témában. 2019 májusában Budapesten is járt, Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!