Boris Johnson utasította a minisztereit, hogy tegyenek meg mindent a halálra ítélt brit hadifoglyok kiszabadításáért

2022. június 11. – 08:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Boris Johnson brit miniszterelnök arra utasítja a minisztereit, hogy tegyenek meg „minden tőlük telhetőt” a donyecki szeparatisták által halálra ítélt brit hadifoglyok kiszabadítása érdekében. Aiden Aslin, Shaun Pinner, valamint egy marokkói származású társuk, Saaudun Brahim áprilisban esett fogságba Mariupolban. A két brit férfi már évek óta szolgált az ukrán seregben, nem a háború miatt érkeztek Ukrajnába.

A fogva tartott Aiden Aslin, Shaun Pinner és Saaudun Brahim – Fotó: Supreme Court Of Donetsk People via Reuters
A fogva tartott Aiden Aslin, Shaun Pinner és Saaudun Brahim – Fotó: Supreme Court Of Donetsk People via Reuters

Az úgynevezett Donyecki Népköztársaság „zsoldos tevékenységekért, valamint a hatalom megszerzésére és a Népköztársaság alkotmányos rendjének megdöntésére irányuló tevékenységért” ítélte el a két brit állampolgárt és marokkói társukat. A feltételezések szerint Oroszország az eljárást arra használja, hogy nyomást gyakoroljon Nagy-Britanniára, és kikényszerítsenek egy esetleges fogolycserét.

(Sky News)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!